Kniha návštěv



Facebook Facebook | Instagram Instagram | Discord Discord | Technická podpora Formulář technické podpory | Pravidla | Příspěvků: 4203

Položky web a email jsou nepovinné, pokud uvedete email, nezobrazí se na webu.

*Jméno:
Email:
Web:
*Text zprávy:
 

*Doplňte chybějící část výpočtu: - 10 = 30

(Použíjte jen malá písmena, vše bez diakritiky a interpunkce.)

Náš facebookový profil: Čerstvé informace o našich češtinách i hrách zadarmo.





nejstarší | starší | 3984 - 4003 | novější | nejnovější
R@ziel 9. ledna 2022 16:03:14 #
Jan Novák: Bohužel jsem byl nucen tvůj příspěvek smazat. Vůlgární výrazy tu netolerujeme. Každopádně pokud chceš zasáhnout do výběru nového projektu, existuje pouze jediná možnost - až otevřeme anketu, můžeš s ostatními hlasovat. Ta nyní otevřená bohužel není a obávám se, že letos na to ani nedojde. Většinu předchozích projektů jsme vybrali s komunitou, čili naše překlady si odhlasovali sami lidé, kteří je používají. :-)

R@ziel 8. ledna 2022 11:19:30 #
BzD: V prostředí, kde pracuju, se takhle pocity sdílejí dost běžně. :-D A nějak mě to po tom naštvání potěšilo. :-)


BzD 8. ledna 2022 09:56:20 #

R@ziel: děkuji, jsi asi nějak na mněko :)

taky mě napadlo že seňor 123 a fgb bude tatáž osoba :D protože ho prozradila FFXIV a pevné pouto k ní

R@ziel 7. ledna 2022 20:55:04 #
MačoDeBílek: Tak to jsme rádi, takhle hezky nás ještě nikdo neobvinil! :-D Makáme na tom, máme po testu nějaké těžkosti s grafikou. Hra má nastavený tvar, který vyřezává ze souboru, takže nám tam vznikly takové zuby, co žerou český text. Kruci na tom zrovna pracuju.

BzD: Moc si vážím hezkých slov i že tě tu máme. :-)

Fraxinus: Obávám se, že tvé odpovědi jsou pro téže osobu, neboť IP adresa fbg a 123 je totožná. :-)


fbg/123/Jan Novák: Já jsem s projekty, které překládáme, velice spokojen. Pokud se ti nelíbí, vypovídá to o našem rozdílném vkusu. A raději budu překládat "sračky" pro naši komunitu fajn lidí než FFXIV pro lidi bez špetky slušného vychování.

Fraxinus 7. ledna 2022 11:11:56 #
fgb: Ty máš ale drzost!

123: Jak psal Kruci, s online věcmi je překládání problematické. Navíc se tam neustále přidává nový obsah, tudíž by v podstatě každou chvílí museli začínat od znova. A pokud poskytovatel realmu kontroluje herní soubory (jako že kontroluje), a to i textové, pak jak říká, skutečně za použití přeložených textů může člověk dostat ban (takové věci obvykle dělá automat).

Kruci 6. ledna 2022 22:50:11 #
FF14 jde prelozit? Resepektive je to MMO, a online veci vetsinou jsou na preklad velmi problematicke. Respektive nekdy dostanete za editaci souboru ban, v lepsim pripade se jen stahnou znova nezmenene soubory.

Kazdemu se muze libit neco jineho. Nam se FF9 libi a proto jsme ho pred 11 lety prelozili, a proto ho ted prevadime i na PC verzi. Pokud je myslena horsi kvalita portovane (PC) verze, tak to nastesti vetsinou zachranuji mody.
Respektive chapu ze pro mladsi rocniky to muze vypadat hrozne.

Vazne to vsude mozne. My koronu uz nemame, tak musime do prace :)
Takze zbyva jen doporucit nase ostatni JRPG preklady, pokud jeste nevyzkouseny vsechny. A pokud ano, tak opakovani legend neuskodi :)

MačoDeBílek 6. ledna 2022 21:15:30 #
Tak tedy velký gratulace. Rozhodně si cením toho, že někdo se věnuje srdcovkám. Vlastně vy kluci můžete za to, že jsem kdy hrál FF.
Ale safra kde to vázne? Doma se válím s coronou a je to fakt nuda :D

BzD 6. ledna 2022 19:01:04 #
Tak TOHLE snad ani nebudu komentovat!!!
Možná jen.... tak si to přelož sám/sama. Když jsi tak dobrej/dobrá.

fgb 6. ledna 2022 17:57:05 #
Proč vůbec překládáte takové sračky? Radši přeložte FFXIV. Tu hrajou všichni. Koho zajímá IX?

BzD 6. ledna 2022 17:23:21 #
123: Především ahoj, zdar a nebo dobrý den. Teď jsou rozpracované 2 projekty najednou. A jak jsi určitě četl/a o pár řádků níže,
tak R@ziel napsal:
Jenže ten čas už není, nezbývá než pracovat v noci místo spánku. Teď dokončíme Final Fantasy IX, což už se pomalu blíží, i když se obávám, že kvůli několika problémům s grafikou už to letos nestihneme, pak budeme pracovat na Final Fantasy XV. Co bude dál? Kdo ví...

Možná to budou naše poslední projekty a zaměříme se už jen na udržování a opravu těch hotových. Možná se pustíme už jen do menších věcí. Možná si dáme menší pauzu a možná definitivní. :-)

Po 15 letech překládání her jsem už velice unavený.

123 6. ledna 2022 16:54:40 #
Uděláte češtinu do Final Fantasy XIV?

R@ziel 3. ledna 2022 15:47:22 #
LotrFotr: Netestovali jsme, ale budeme rádi, když nám dáš po vydání vědět. Záleží, co to mění za soubory, přípaně zda to spolurpacuje s Moguri Modem.


MačoDeBílek: Ano, testování se povedlo. Jen ještě řešíme problém s grafikou, který se objevil na konci a zarovnání několika textů.

MačoDeBílek 3. ledna 2022 10:41:04 #
No nekecejte, že to už máte hotový. Rozhodně díky a těším se na uvolnění lokalizace

LotrFotr 1. ledna 2022 19:23:25 #
Zdravím, bude čeština v pohodě s FFIX Scaled Battle UI?

R@ziel 31. prosince 2021 12:27:26 #
Snažili jsme se sice vydat překlad pro Final Fantasy IX Steam ještě letos, ale bohužel nám během testování vyplaval jeden nečekaný problém s grafikou, který si ještě žádá vyřešení.
Tak tedy popřejeme vše nejlepší do nového roku a hurá zpátky do práce, aby to brzy bylo... :-)
Zatím si můžete stáhnout modifikaci Moguri Mod, abyste byli připravení.

PF 2022

R@ziel 23. prosince 2021 00:43:29 #
thor: Ono je to pozadí překladů mnohdy daleko komplikovanější, než se zdá. Musím říct, že Legend of Dragoon mě trochu mrzí dodnes. Mám tu hru 100x raději než třeba Final Fantasy XIII. Jenže překlad by byl opravdu nesmírně komplikovaný a tehdy možná i mimo naše možnosti.

U Final Fantasy IX je faktorů více. Provedli jsme celkovou revizi a také zjistili, že některé texty se v nové verzi nevejdou. Jiné, co se nevešly v PS1 verzi se naopak vejdou. Něco přibylo, musela se komplet udělat grafika... dvakrát... a to nejobtížnější: Kompletně se musely udělat nástroje pro import a export nejen pro oficiální verzi, ale také Moguri mod, který dělá hru výrazně hezčí a lépe hratelnou. :-)

Celková situace je bohužel poněkud chmurná. Budu teď mluvit za sebe, ale já si například Chrono Trigger neměl ještě čas ani zahrát, ač se na to chystám už mnoho let. (A je to podmínka pro spuštění jakéhokoliv překladu.) Jenže ten čas už není, nezbývá než pracovat v noci místo spánku. Teď dokončíme Final Fantasy IX, což už se pomalu blíží, i když se obávám, že kvůli několika problémům s grafikou už to letos nestihneme, pak budeme pracovat na Final Fantasy XV. Co bude dál? Kdo ví...

Možná to budou naše poslední projekty a zaměříme se už jen na udržování a opravu těch hotových. Možná se pustíme už jen do menších věcí. Možná si dáme menší pauzu a možná definitivní. :-)

Po 15 letech překládání her jsem už velice unavený.

Kruci 19. prosince 2021 15:36:05 #
FF9 se znovu nepreklada. Jen nejake nove texty, predelat obrazky a fonty. A preklad se spise uhlazuje, mozna se vyda i nova PSX verze. Na FF9 nejvice casu zabrala konverze PSX prekladu na PC. Nejsou to jen obycejne texty (napriklad se prepocitava velikost oken pro dialogy, zarovnani), je nutne porovnat rozdily PSX a PC verze, a spoustu dalsich veci okolo.
Z toho hlediska se preklada FF15, a FF9 se "konvertuje". Jen ta konverze neni bohuzel primocara a jsou ruzne problemy. Tedy aktualne se FF9 PC testuje, a zase tam jsou nejake divne chyby.

Bohuzel casu je cim dal mene, a sotva stihame aktualni projekty, tak jsme "odstrihli" prilis stare hry.
Legend of Dragoon byl kdysi zkouman, ale bohuzel pri zkoumani se zjistilo ze to pouziva neznamou komprimacni metodu, a navic to ma nejak divne rozhazene texty. Coz neznamena ze to neni prelozitelne, jen by to vyzadovalo spoustu casu, ktery ubyval.
Obdobne na tom byl Parasite Eve 2, ale hure, protoze nefungovali nektere nastroje pro PSX "zkoumani".

thor 18. prosince 2021 20:46:04 #
Proc znovu prekladat FF9,kdyz uz je vice jak deset let preklad pro PS1 hotovy. Ja bych byl pro preklad takoveho CHrono Trigger uz jen z toho duvodu,ze Chrono Cross jste drive prelozili [mimochodem,ten preklad je fakt super] a tato v mnoha ohledech pokrokova hra by si to jiste zaslouzila - hlavne nema ty otravne nahodne souboje! Navic tech Final Fantasy uz bylo za tu dobu dost. Jeden cas to vypadalo,ze se vrhnete aspon na Legend of Dragoon,ale jak to tak vypada,tak z toho take seslo. Skoda, osobne bych si rad zahral nejak to RPG pro PS1 v cestine.

Kruci 13. prosince 2021 21:06:12 #
Dokud mame rozpracovane projekty, nad dalsimi radeji neuvazujeme. Aktualne mame rozpracovane FF9 a FF15.

Jan Novák 11. prosince 2021 23:55:52 #
Budete překládat Final Fantasy XII The Zodiac Age?

nejstarší | starší | 3984 - 4003 | novější | nejnovější