Kniha návštěv



Facebook Facebook | Instagram Instagram | Discord Discord | Technická podpora Formulář technické podpory | Pravidla | Příspěvků: 4203

Položky web a email jsou nepovinné, pokud uvedete email, nezobrazí se na webu.

*Jméno:
Email:
Web:
*Text zprávy:
 

*Doplňte chybějící část výpočtu: - 10 = 30

(Použíjte jen malá písmena, vše bez diakritiky a interpunkce.)

Náš facebookový profil: Čerstvé informace o našich češtinách i hrách zadarmo.





nejstarší | starší | 4144 - 4163 | novější | nejnovější
Kruci 14. června 2023 19:05:23 #
Status prekladu je trochu neaktualni, ale asi ne o moc. Jsou nejake otravne problemy, hleda se nektera grafika, a porad jsou texty na prelozeni.

Na dvouch prekladech najednou se nepracovalo. Prekladalo se jen FF15, ale FF9 a FF10 se "jen" konvertovalo z PSX/PS2 verzi na PC verzi. V zaveru tedy neketere texty museli byt prelozeny, a byla delana revize textu, ale to slo rychle. To konverze sla pomalu, a reseni ruznych problemu s grafikou, fonty, ... Tedy dva projekty najednou, ale FF15 bylo vetsinou na R@ziela, a FF9/10 vetsinou na Kruciho.

Kde to vazne? No nejvetsi problem je ze R@ziel nema tolik volneho casu co byvalo, a kdyz je tak pravdepodobne radeji travi s rodinou.
Dalsi drobne problemy jsou ze R@ziel musi trosku delat otravnou technickou stranku, protoze Kruci nema dostatecne vykonny pocitac.
Spammer byl hlavne otravny, a dosahl hlavne toho ze misto chozeni na discord jsem zacal upravovat knihu navstev (PHP moc neumim, tak to bylo takove patlani).
A take uz neni tolik energie a nadseni co byvalo. Starneme. Kdo by rekl ze uz je to 15 let od naseho prvniho prekladu.

Petr Šťastný 13. června 2023 07:54:53 #
Ahoj týme.. jsem rád, že jsou lidi jako vy, co jsou ochotný překládat velké RPG.. mám od vás češtiny například na FF9 nebo na FF7 a jsou skvělé.. zajímalo by mě,co se ale děje s překladem FF15? Vždyť už překlad trvá skoro 4 roky a jste teprve zhruba v půlce, to je masakr.. vím že byl Covid a že jste měli problémy s tím hackerem, nebo co to bylo za blba, ale stejně.. mezitím jste dokázali bez problémů vydat FF9, tak kde to takhle vázne? Občas si říkám, jestli by treba pro vás nebylo lepší dělat třeba jen na jednom překladu, aby byl za půl roku venku a pak se pustit zase do dalšího, než dělat najednou víc překladů a pak na ně čekat třeba i několik let.. to prosím neberte jako kritiku, nevím proč to tak máte a jak máte rozdelenou práci a podobně, ale asi k tomu máte své důvody a chápu, že to je třeba pro vás nejideálnější, jen je strašná škoda, že právě FF15 už trvá tak dlouho, protože tahle hra by si ten překlad zasloužila.

R@ziel 10. května 2023 14:41:17 #
Jen mě mrzí, že nás ten spammer tak zdržel na úkor překladu. :-/

Kruci 6. května 2023 11:30:19 #
Z PS1 her puvodne nejaci kandidati byly, ale pri zkoumani jsem mel problemy najit texty na prekladani. Ale zatim neplanujeme zadny preklad dokud se nedokonci stavajici. A pravdepodobne budeme spise preferovat modernejsi hry.

Spam se vyresit neda, zvlast kdyz to pravdepodobne zadava rucne. Ale zda se ze to zatim spammer vzdal. Nas antispam neni idealni ani stoprocentni, ale zatim to zablokovalo vetsinu spamu a zadneho bezneho prispevatele.

BzD 5. května 2023 16:02:35 #
Ahojda,
tak koukám, že se snad povedlo vyřešit ten spam.

chris 5. května 2023 12:46:39 #
zdravim,chci se zeptat budete jeste delat cestinu na nejakou ps1 hru?

Kruci 14. března 2023 19:34:41 #
Porad existuji pro nas pekne hry a filmy ci serialy. Jen bohuzel hlavni proud uz chrli hlavne pozlatka, zaplavuje nas tim, a nekdy to pekne clovek najde ciste nahodou. Tedy ano, tehda "nejlepsi" neni to co v dnesni dobe chrli korporace s tunou reklam vsude. Nekteri pry presli na nintendo, prej vytecna hratelnost, budu to muset taky nekdy vyzkouset, ale nintendo Wii u kamarada byla sranda, jen to byly spise hricky, ale zase jsem tam nezkousel ty "hlavni hry".

Ja ty captchy nemam rad, sice se mi to uz vetsinou povede, ale takovy nehezky a otravny.
My tady tedy tu zakladni ochranu proti robotum mame, ja si myslim ze to spise nejaky spammer zadava rucne. Protoze jinak by to tady bylo zaplavene.

Zabezpeceni zacina otravovat vsude. Kdysi clovek nemusel resit skoro nic, a ted aby na spoustu veci byl expert na bezpecnost. Jak z hlediska uzivatelskeho tak administratorskeho. A mel "neztratitelny telefon". Az ho jednou ztratim, nedostanu se nikam, za chvili ani do dveri :)

John 13. března 2023 00:30:36 #
Opravdu bejval, prostě si se díval na kvalitní ručně kreslenou věc, nebo opravdové scifko typu TNG, SG.. pak zapařil od srdce dělanou hru... šlo to až někdy do roku 2010+- pak to začalo s příchodem soc sítí jít plnou parou do zádele.

Rád bych pomohl, ale sotva zvládam nějak tlačit před sebou svůj projekt a ani to spíš ne, spam je ještě legrace, ale ty pokusy o hacknutí v posledních letech exponenciálně rostou až jsem se tomu musel začít věnovat namísto vylepšování webu.

Byl bych moc rád kdybyste boj nezvdali, možná bych zkusil něco jako "hcaptchu" ne googlí recaptchu ale něco takového to by snad pomoct mohlo a nebo prázdné neiditelné pole co se nesmí zaplnit ničím.

Kruci 11. března 2023 20:41:05 #
Proti spamu nepomuze nikdy nic. Kdyz ma spammer motivaci, muze spamovat vsude. Jen mu muzeme hazet klacky pod nohy, ale spammer si vzdy nejakou cestu najde, i kdyz je treba registrace.
Proste nas spammer nema z nejakeho duvodu rad. Mozna se mu nelibi nase cestiny. Treba mu prijde ze jsme mu tu hru zkazili. Nebo mu jen nase cestiny nefunguji, a nedokazali jsme mu poradi. Kdo vi. Motivace spammeru jsou nekdy zahadne, casto se proste jen nudi.

BzD 8. března 2023 17:48:09 #
Ahoj, tak jsem zvědav jestli tato úprava pomůže. Pevně doufám že ano

R@ziel 3. března 2023 09:09:17 #
John: Páni, na ten starý web už jsem málem zapomněl. :-) Tehdy býval život o tolik jednodušší. Hodil by se nám nějaký pomocník, který by tenhle web přenesl do nového tisíciletí. :-D

Ale zatím to svůj účel naštěstí plní.

Kruci 2. března 2023 22:32:01 #
Stary web R@ziela "zije" na archive.org, ktery udrzuje vzpominky na internet vsech dob. My se zatinm nevzdavame a novoty se ucime velmi pomalu :)

John 2. března 2023 04:52:45 #
webové stránky
Wow to je neuvěřitelný že pořád jedete, vzpomněl jsem si na tvůj starý web raziel anime a po troše trápení vyhledávače našel tenhle nový web. Držím palce at to nevzdáte, i tohle je jeden z mála stále žijících ostrůvků původního internetu... který býval tak krásný.

R@ziel 26. února 2023 23:12:00 #
Spam chodí dál, tak je čas tuhle knihu poněkud zmodernizovat. Bohužel na úkor překladu FFXV. :-)

Kruci 23. února 2023 19:39:51 #
Ale samozrejme musime videt na spamu i to pozitivni, nuti nas to se ze myslet, naucit novym schopnostem, obzivit si znalost nemciny, a i obzivit komunikaci v knize navstev :)

Kruci 23. února 2023 19:35:57 #
Kniha navstev tedy by mela byt jednoducha a pro kazdeho bez omezeni. Na login tedy mame discord. Sice je to pro me otrava, jsme odkazani na milost "treti strane", a asi tam jde spamovat taky, ale ne tak snadno. Respektive musis zakladat donekonecna nove ucty.
Mame i konspiracni teorie ze to dela najaky mozna nastvany discordak, ci aby nas donutil zrusit knihu navstev. Protoze jedina hlavni zmena co se stala nez to zaclo bylo porizeni discordu.
Ale pri zruseni knihy navstev muzeme zrusit i discord. Protoze ten slouzi hlavne ke komunikaci. Bezne socialni site hlavne na prezentaci. A vsechny nase cestiny, dokumentace k cestina, a ruzne stranky odkazuji na tyto stranky. A prichazejici maji moznost podat uplne jednoduse dotaz bez jakychkoliv zavazku ci problemu. A my si to mozna i jednou prectem... A take kdyz existuji tyto stranky, je sance ze zijeme i my, a ze odpovime. U socialnich platforem se nekdy zda ze jsou na vecne casy, i kdyz tam nikdo uz nebude.

R@ziel 23. února 2023 01:12:29 #
BzD: Je více způsobů, jak to efektivně vyřešit, ale všechny vyžadují nějakou práci a čas. Všechno na úkor překladu, což je škoda.

BzD 22. února 2023 07:30:59 #
Ještě mě napadlo, jestli by ten spam nešel ošetřit třeba loginem. Pak by bylo lehké někoho zablokovat, ne?

Kruci 21. února 2023 20:54:11 #
R@ziel asi zablokoval IP, ale asi je to VPN, tak pripadne budeme muset zablokovat celou PulseVPN, a pak kdo vi co...
Ono to neni nejak specialne casto, ale porad je to otrava, i kdyz mnohem mensi nez pro to nudici se dite co to sem dava. Vlastne jsem kvuli tomu prestal nastevovat discord, protoze zkontroluji tady, promazu, a dal uz se mi nechce. Ne ze bych discord predtim navstevoval nejak casto (pro discord jsem podezrela osoba, a tak po me chce telefoni cislo, ale to mu nedam, protoze to po me chce nejak podezrele, a navic mu neverim... Tak to mam jen na "spam" emailu, ktery skoro nekontroluji).

BzD 21. února 2023 16:44:11 #
R@ziel: Kruci psal že si to taky myslí, že to někdo vkládá ručně. Ano s tím využitím času máš pravdu.
A nejde zakázat IP tomu co to vkládá? Tedy pokud se pořád nemění.

nejstarší | starší | 4144 - 4163 | novější | nejnovější