Kniha návštěv



Facebook Facebook | Instagram Instagram | Discord Discord | Technická podpora Formulář technické podpory | Pravidla | Příspěvků: 4203

Položky web a email jsou nepovinné, pokud uvedete email, nezobrazí se na webu.

*Jméno:
Email:
Web:
*Text zprávy:
 

*Doplňte chybějící část výpočtu: 40 - 10 30

(Použíjte jen malá písmena, vše bez diakritiky a interpunkce.)

Náš facebookový profil: Čerstvé informace o našich češtinách i hrách zadarmo.





nejstarší | starší | 4064 - 4083 | novější | nejnovější
QuickDio 26. června 2022 18:51:53 #
Ahoj, mám jen dotaz snažil jsem se najít návod na FF IX, ale marně tak se zkouším obrátit na vás, jestli ho nemáte někdo uschovány ????. Dříve jsem koukal na BonusWeb ale ten teď je KO. Díky moc

Kruci 19. června 2022 12:31:01 #
To protoze Cloud nema rad kdyz si na nej nekdo neco uklada :)
Internet pise stisknout "resync tlacitko", ale to ja nikde u sebe nevidim. Jinde pisou ze je to nejaky problem steamu. Taky zalezi jakou chybu ti to rika (problem synchronizace oproti problem cloudu).
Jinak bohuzel neporadim, me steam u vseho pise "Cloud ma zastarala data", ale prepinam steam do rezimu offline. Kdyz zapinam hru pta se me to zda vubec spustit (a ja to spustim neb cloud save neresim, a pry je to v offline rezimu normalni).

Stanislav 18. června 2022 18:11:37 #
Ahoj, ve ffvii (steam verze) mi nefunguje ukládání na cloud. na anglické verzi jsem to nezkoušel, při zapnutí cloud saves v launcheru mi to na steamu hlásí chybu s cloudem. používám w11 a žádné mody nainstalované nemám

R@zile 17. dubna 2022 18:25:43 #
Hezké Velikonoce!
Můj zamilovaný Chrono Cross bohužel dopadl dle očekávání. :-( Ale uvidíme po FFXV, třeba se k tomu dostaneme. :-)

Kruci 17. dubna 2022 14:53:36 #
To je obdone jako u FF9.
Ono to je asi emulator, ale udelany tak aby mohl cist data externe. Pry ztratili vsechna data (zdrojove kody i zdrojova data pro grafiku). Proto pozadi vypada "hrozne" - porad je to PSX grafika, jen "zvetsena spatnym filtrem" (jak se to dela mnohem lepe viz FF9 moguri mod). 3D grafika se vetsinou nahrazuje snadneji. Pozadi jsou ale vetsinou specialne skladane kosticky.
Pokud se na upravu cestiny vrhnem, asi to bude stejna "otrava" jako u ostatnich remasteru. Zkonvertovat do stejneho formatu jako nase texty, nejak zjistit co se zmenilo, poupravit texty, udelat novou grafiku, a vyresit spousty problemu.
Tedy jak pises, jednoduche to asi nebude.

Starsoul 17. dubna 2022 00:23:51 #
Tak bohužel jsou texty ve Steam verzi jinak než u PSX, i když pro překladatele docela přijatelně vše zařazené v souboru lang.dat.
Všech šest jazyků je v samostatných exelových .csv souborech, teda co se dialogů týče. Pak jsou zařezeny i .txt soubory s názvy itemů a různých menu (shopmenu, pausemenu, memmenu atd.) kde je všech šest jazyků hned za sebou, ale dají se vyselektovat.
Jinak už vím, že hra běží bez emulátoru a i když by si zasloužila ještě nějakou optimalizaci (scroling obrazovky je trošku trhaný), tak vypadá docela k světu. Pozadí je vyhlazenější, ale malinko rozmazanější než v originále, postavy dostali detailnější 3D skin, souboje jsou líbivější na oko, fonty v dialozích už netrpí pixelizací a jsou krásně čitelné. Filmečky zůstali původní. Hra běží v jakémkoli nastavitelném rozlišení a jde jí přepnout i do původní podoby, bohužel ale celou se vším všudy což způsobí nové načtení. Ne jako v remasteru Hallo, kde to šlo přepínat za běhu.
Takže škoda, že to nelze z PSX verze jednoduše převézt.

Kruci 16. dubna 2022 20:19:04 #
Se obavam ze u PSX CD neni moc k dekompilaci.
Uz si to moc nepamatuji, ale PSX hry se nekdy extrahuji primo z CD, na zaklade dat na tom CD. Tedy normalne na tom CD neni nic viditelne, pokud to strcis do "cd mechaniky". Soubory se extrahuji specialnimi nastroji se jmeny 1, 2, 3... Kdezto PC verze i kdyz z PSX dat tedy nekdy naopak jmena ma, a neni to "obraz CD".
Tedy PSX nastroje obcas extrahuji ze skrytych dat na tom CD s nahodnymi jmeny souboru. PC verze hry ale maji jiz "rozbalene CD" s danymi jmeny souboru.
Ale netusim u steam CC, mozna tam jsou jen zabalene obrazy souboru. Coz by odpovidalo to "cdrom.dat". "cdrom2.dat" je ale nejak podezrele male.

Starsoul 16. dubna 2022 19:05:19 #
Ano je to emulovaná verze a opravdu se jim to moc nepovedlo. Ale pokusím se dekompilovat soubory, abych zjistil jak moc se změnil souborový systém a velikost vlastních souborů, které by se museli přepsat.
A ano chápu, že patch z PSX by se na Steam verzi normálně použít nedal.

Kruci 16. dubna 2022 18:22:07 #
Cestina na Chrono Cross je patch pro PSX verzi. Je to "patch na cele CD v binarni podobe" (obraz CD, .BIN soubor). Tedy to nelze pouzit na nic jineho, nelze to pouzit na jednotlive soubory, ktere PC verze ma, protoze maji jinou velikost a asi nebudou kompatibilni (CD PSX ma ~700MB, soubory v PC verzi maji 485MB a 151MB (podle steamdb)).
Tedy cestinu nelze aktualne aplikovat na steam verzi, protoze se ocekavaji "presne soubory", coz vypada ze PC verze nema.
I kdyz internet tvrdi ze steam verze je jen emulator (soubory "cdrom.dat" a "cdrom2.dat"), pokud nesedi soubory, patch ty soubory jen poskodi. A navic se data pouzivaji z vice souboru (lang.dat, font.dat, ...), ktere by asi cestinu prespali.
Internet dale tvrdi ze je to ne moc dobre emulovana verze, a ze je lepsi pouzit klasickou v lepsim emulatoru, ale to nemohu posoudit.

Starsoul 16. dubna 2022 07:24:35 #
Menší dotaz. Už někdo zkoušel jestli funguje čeština do Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition?
Teoreticky by mohla, jelikož se toho ze stařičký verze nic radikálního nezměnilo. Jen to prolítlo filtry, optimalizaci to vidělo z rychlíku, většina postav dostala vylepšený 3D skin (bohužel ne všechny) a byla upravena i zvuková stránka hry, ale možná by mohla vadit úprava fontu. Je tam možnost se vrátit ke staré grafice, tak by to jít mohlo, ale nevím jestli nepřekopali souborový systém, aby to vše mohlo ladit.
Jestli to nikdo ještě nezkoušel, tak se do toho pustím sám, až si na to udělám chvilku, ale za zeptání dopředu nic nedám ne? :D

Grahf 1. dubna 2022 14:11:11 #
Diky za reakciu, ale ono to fakt nebude také horké. Samotné puzzle je hodne neintuitívne a zaujímalo by ma, či vôbec niekto sám od seba prišiel na riešenie. Počítam, že drvivá väčšina si ho jednoducho zaplatí :)

R@ziel 1. dubna 2022 13:51:29 #
Grahf: Píšu si a až bude někdy čas, koukneme na to.

Grahf 1. dubna 2022 09:08:18 #
Hra je steam, čeština posledná verzia 1.2.2

R@ziel 31. března 2022 23:46:23 #
Grahf: O jakou verzi se jedná? Sice jsme to překládali před 15 lety, ale pamatuju si, že jsem zrovna tohle v úpravené verzi z roku 2012 ladil, aby to odpovídalo. Čili pokud jsem nakonec omylem použil starý text, budu smutný. :-/

Grahf 31. března 2022 16:25:01 #
V shinra budove, na 62. poschodí je treba získať kartu od starostu Domina pomocou hesla, ktoré od vás chce. Hinty sú ukryté v názvoch kníh, ktoré nepatria do jednotlivých kategorií v knižnici. Problém je, že heslo je počeštené, ale stále vychádza z originálnych anglických názvov kníh. Osobne som mal správne slovo bomba, čo je samo o sebe špatne, keďže z originalu musí byť slovo 4-miestne. V tomto prípade sa len všetky možné heslá preložili z originalu bez kontextu k samotnému puzzle.
tldr: na heslo sa nedá prísť zamýšlaným spôsobom, ale len ak si ho kúpite od chlapíka pred vchodom, alebo z návodu zistíte, že umiestnenie random knihy v istej poličke udáva konkrétne heslo v angličtine, ktoré si stačí preložiť.

Kruci 29. března 2022 22:42:07 #
Hlavni rozdilu mezi steam a 4CD verzi je umisteni filmecku, nazvy nekterych slozek/souboru jsou jine, a EXE soubor je rozdilny. Oni asi jen soubory steam verzi prejmenujou na 4CD, a pouziji ten EXE soubor ze 4CD. Tedy pocestuje se steam verze, a ono si to upravi sami. Jen pri instalaci steam verze nevznikne pocesteny "FF7.exe", ale "FF7_en.exe". Pri instalaci 4CD verze, podle obrazku co jsi posilal, mel vzniknout pocesteny "FF7.exe", ale ten pak 7thHeaven mozna prepise svym.

Grahf 29. března 2022 09:04:44 #
nemal by som tým pádom inštalovať 4CD verziu češtiny? Alebo je to v tomto prípade jedno?

Kruci 28. března 2022 23:49:31 #
Steam to obchazi tak, ze pouziva EXE z 4CD verze. Tedy proto tam je ten patch 1.02. EXE ze steam verze se jmenuje "FF7_en.exe"
Take se zda ze to asi presouva soubory sem a tam, zalohuje puvodni co tam byly.

Vice mene to konvertuje steam verzi na 4CD verzi. EXE pravdepodobne bere svuj - 4CD patch 1.02 , ale muze ho modifikovat on i mody.

Grahf 28. března 2022 09:13:09 #
Správce uloh ukazuje, že beží originalny exač, tak to potom netuším ako obchádza ten steam.

Kruci 27. března 2022 23:14:41 #
To jsou prave texty z EXE souboru.
Nevim zda ten EXE soubor nepouzivaji jeste odjinud (z nejakeho modu, ci ho zkopirujou jinam).
Kdyz spustit hru, a pak spravce uloh, pak najdes v procesech FF7.exe, a das vlastnosti, pak by jsi mel videt odkud je spusteny (tedy takto ve Win7).
Cesky pocesteny by mel mit aktualni datum (datum zmeny by melo byt datum instalace cestiny), pokud ma datum jine (treba datum instalace 7th heaven ci 1998, neni asi pocesten.
Font je pocestena grafika, kdyz zmenis font zmenis tu grafiku, a uz to pak nema cestinu.

nejstarší | starší | 4064 - 4083 | novější | nejnovější